Vyhledávání


Kontakt

Jarmila Majdová

E-mail: jarmilka.m@post.cz

První závěje a víkend plný běhání

31.10.2010 23:29

Poslední říjnový týden jsme si s Cashíkem a rodinkou neuvěřitelně moc užili. Vydali jsme se na dovolenou do Beskyd, které nás hned při příjezdu překvapily sněhovými vločkami. Na chalupě na samotě uprostřed lesů naše zvířátka naprosto "roztála" a obě řádila naplno:-). Proto jsme cvičili i v jednu ráno, nebo si o půlnoci pochutnávali na pečeném kuřeti. Prošli jsme Soláň, Rožnov pod Radhoštěm, vyjeli na výlet na Kasárna, obhlídli jsme tam chatu, na kterou jsem jako malá jezdila na dovolenou. Cashík se tam, na hranicích se Slovenskem, seznámil s obrovským berdským salašnickým psem Arturem, se kterým dováděl ve sněhu. Artur nás za to doprovázel při brodění se sněhem v letních botech. Na ledu a sněhu to byla ta pravá klouzaná;-).

Na Slovensku, v rodné zemi našeho milého Jozefa, jsme se porozhlédli po horské oblasti, kde vyrůstal, proběhli jsme se po slovenských kopcích, zaházeli frisbee (v dostatečné vzdálenosti od krav, které Cashe fascinovaly). Statný slovenský horal pochválil našeho Cashe jako "hej, to je dobry gulaš, dobry pes".

O víkendu jsme vyrazili na víkendovku do Čebína. Můj Cashík se pro mne stal díky svému chování tou největší hvězdou. Byl neuvěřitelně pozorný, reagoval na mne, krásně pracoval, vnímal mě a snažil se nám oběma dělat radost. Kdo by ho viděl, neuvěří, že tahle energická psí bytost byla nedávno zborcené klubíčko nervů. Na psích akcích se neustále překonává. Dostali jsme pochvalu, že jsme mnoho pokročili, což nám dodává elán do další práce.

Cash skákal, tuneloval, učil se Ačko a byl mezi fenkami velký oblíbenec. Poznali jsme spoustu okouzlujících pejskařek, skvělých lidí, kteří se věnují svým psím stvořením s velkou láskou a trpělivostí. Užili jsme si to se Zlíňáky, s Peťou, Aničkou a Adamem a jejich hafany. Víkendovka v Čebíně, i když kvůli pracovním povinnostem zkrácená, byla prostě krásná. Všem těm, bez kterých by to nebylo ono, děkujeme:-).

Pac a ťap Cashíkovci